Ficamos törés és a cicás mese

Mit tegyünk, ha a nyuszinak töréses ficama van?
(És a cicás sztori.)

Tegnap baleset történt Tapsi nyuszimmal. A jobb hátsó lábujja szenvedte el.
Dunaújvárosban egy nyúlspecialista sincs, fogtam hát magam, bementem találomra az egyik dokihoz. Ő nem tudott ellátni bennünket, de ezt nagyon lelkiismeretes bevallotta, és a következő tanácsokat kaptuk:
Megmutathatjuk hozzáértőbb dokinak.
A ficamos törés egyébként általában magától is meggyógyul. Ha műttetni szeretném a nyulat, akkor olyan állatorvoshoz kell vinnem, aki tudja, hogyan kell kiszámolni az altató mennyiségét egy nyuszkónak. (Nagyon fontos!!!! Sose adjátok kontár kezébe a nyuszit, mert az az életébe kerül!)
Ha a törésnél az ujj elkékül, lilás színt ölt, akkor amputálni kell az ujjacskát (saját kiegészítésem, ha ez nem megoldható, akkor ebből következik, hogy el kell altatni szegényt.)
Nagyon remélem, hogy rendbe jön Tapsikám, és nem lesz semmi probléma a gyógyulásával.
Másik dokihoz nem mentünk, lévén hogy közben macskát is mentettünk, és párommal elvittük hozzá a cicát, ő most az ideiglenes befogadója.
A cicust ott hagyták a rendelő előtt két fehér műanyag ládában, melyeket egymásra borítottak. Hallottuk, hogy nagyon sír a cica, elkezdtem megkeresni, és így fedeztük fel a ládát, ami először senkinek fel sem tűnt. Párom azonnal árnyékba vitte, és kiszabadította. Nem akarta, hogy a gyepmesterhez kerüljön, így haza vittük. Ha valaki szeretne örökbe fogadni egy 8 hónapos egészséges cirmos cicalányt, akkor azt rajtam keresztül is megteheti

A sors iróniája, hogy pont macskák miatt kerültünk ilyen helyzetbe a nyuszival, és mégis egy másik cicát "megmentettünk".