Kék vadasok

 

A kék vadas színt kék szürkének, sőt "opál"-nak is nevezik. Bármelyikkel találkozunk is, szinte ugyanazt jelenti. 

 

A kék vadas színnel való foglalkozás még várat magára. Jelenleg csak kevert színű almokban születnek nálunk, és egyetlen tenyésztésre megtartott nőstényünk van, aki viszont hosszú ideje sztrájkol az ivarzásban. Így az egy évvel fiatalabb testvérei közül nevelünk nőstényt, hogy ne maradjuk ilyen színű tenyésznyúl nélkül.

Majszoló - NYuszó Rézi
 

Rézi nőstény, aki júliusban lett 1 éves. Még nem szült, és nem is volt fedeztetve. Ennek leginkább az az oka, hogy bár jó dagi, mégis csupán 1,1- 1,2 kg. Ami miatt félek megelletni. Túl picinek találom. Másik oka, hogy kb. 4 hónapja nem ivarzik, így lehetetlenség kisnyulat gyártani.

Szép, "bakos" küllemű nőstény. Nagy zabagép. Kedves, de kicsit félős. Színhibája van: a hasa alján és a combok belső felén nem megfelelő az aljszőrzet színe. Egyébként másutt nagyjából korrekt a szín. Mint a képen is látszik: szépen érvényesülnek rajta az aguti jegyek.

 
 

Növendékek

Majszoló - Nyuszó Élet és Egzotic 3 hónapos növendékeink. Mivel pici korban nem lett gazdájuk, így úgy döntöttem megnézzük, miből lesz a cserebogár. Reményeim szerint jövőre ők is anyanyulak lesznek.