Krémek

 

Kísérleti jelleggel tartjuk őket. Igazából a véletlen szülte, hogy lett egy "krém" bakunk, aki valószínűleg pasztell. Viszont mivel színben hozzá illő párja nincs, így sárgával keresztezve különböző árnyalatú krém nyuszikat nyerünk az utódaiból.

 
 

Bársonybundás Vanília

 
Bársonybundás Vanília
 

Vanília 9 hetes korában költözött hozzám. Eredetileg arra számítottam, hogy sárga színű és kislány, de megtévesztett engem is, és Annát is. Később kiederült, hogy kisfiú és, hogy nem sárga színű. A színét a mai napig sem tudjuk biztosan, de eddigi ismereteim alapján a szlovák pasztellre hasonlít leginkább.

A szívemnek egyik legkedvesebb baknyula. Ha van nyúl iránti őszinte imádat és rajongás, akkor így érzek én Vanília iránt. A rengeteg küllemi erőssége mellett van egy-két testi hibája is, de ezek engem nem érdekelnek. Vele többszörösen is elfogult vagyok. Imádom.

 
 

Majszoló - Nyuszó Sziszi

 Majszoló - Nyuszó Sziszi
 

Sziszit nem rég vissza fogdtam a tenyészetbe. Anyukájához hasonlóan nem éppen kedves teremtés, eléggé nehezen kezelhető nyuszi hatalmas mozgás igénnyel. Egyébként nagyon okos, intelligens és kíváncsi. Most már úgy gondolom, hogy a nevelési problémája a hiperaktivitásában keresendő. 

Kapott egyedi azonosító számot és egyelőre nálunk marad. Megnézzük milyen lesz anyukának, aztán döntünk a végleges sorsáról. Vagyis arrról, hogy nálunk maradhat-e, avagy másik gazdihoz kerülhet.

A színe "meghatározhatatlan". Jobb szavunk nincs rá, minthogy krém. Az aguti jegyek stimmelnek. Egyébként fehéres aljszőre van, a szőszál közepe ez a krémes homok szín, és a vége mintha havannak lenne. Hasi aljszőrén enyhén krémes az árnyalat.

 
 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

Egyelőre nincsenek komoly tervek a színnel. Az biztos, hogy Vanília már 3 éves, így el tudnék képzelni egy trónörökös fiút vagy lányt ugyanebben a színben. (Sziszivel nem tervezek örök távra.)