Lilák / fehek

 
Lila = feh szín. A feh a kék higított változata. Nem egyszerűen csak világosabb árnyalatú kéket értünk alatta, hanem egy világító kék árnyalatot, mely genetikailag a havannához (csokibarnához) áll közelebb. Ezt a színt marburginak is hívják.
Mindig is tetszett a Marburgi mókus nyúlnak a színe. Szerettem volna ilyen színű nyulat. A fénylő világos szürke bunda és a pirosas szem teljesen elvarázsolt.  De igazából csak Mollyék érkezése után sokkal később esett le, hogy ez a szín ugyanaz, amire vágytam :D Ehhez nagyjából az kellett, hogy a szlovák tenyésztők marburgi színnek nevezzék az általam fehnek ismertet. Hát úgy látszik, úgy is valóra tudnak válni álmok, hogy már ott van az orrod előtt, és megvalósult, csak Te még nem tudod... :) Mindenesetre már jót mosolygok rajta.
 

Lila nőstények

 Királyi Tappancsok Molly
 

Molly 5 hónapos korában költözött hozzánk, mint Remy párja. Sajnos együtt nem igazán váltak be, de azért 2 szép lányuk lakik velünk a tenyészetben.

Molly igazi zen nyúl. Érdeklődő, kedves, nyugodt nyuszi. Nagyon okos és tanulékony. A szervezete bivalyerős. A bundája csodálatosan szép színű. Termetre sajnos nagyon túlnőtt egyed, de a szín ritkasága és a kiegyensúlyozott, végtelenől kedves természete miatt tenyésztésben tartjuk.

 
 Majszoló - NYuszó Nina
 

Nina nagyon karakán egyéniség. Nagyon aktív, és nagyon határozott elképzelése van a világról és benne az ő helyéről. Nagyon élénk, kíváncsi természet. Hihetetlenül intelligens és érzelmileg érzékeny.

Egészen hiperaktív. De nélküle unalmas lenne az élet.

Nem mondom, hogy rossz evő, de hízni nem igazán tud, ezért talán a tokásodástól sem kell tartani nála.

 
 Majszoló - Nyuszó Naspolya (Nasi)
 

Nasi valóságos zabagép, és tesójával ellentétben nagyon hízékony. Kedvésbé aktív, mint Nina. Érdeklődő, közvetlenebb személyiség. Nyugodtab, lustább.

 
 

Lila bakok

 Királyi Tappancsok Remy
 

Remyt lebeszéltem a tenyésztőjével, aztán kiállításról egyenesen hoztam is haza. Szerelem lett első látásra. Páromnak szintén ő a kedvenc nyula. Remy nagyon aktív, érdeklődő, bátor, kedves, közvetlen, és egyszerűen lenyűgöző személyiség. Imádom. Gyönyörű, típusos és nagyon jó fedező bak is.  Nem tudnék semmi negatívumot kiemelni vele kapcsolatban. 

 

A lányokat figyelembe véve az egyértelmű, hogy a lila nyulaim méretén és típusán még dolgoznom kell, hogy a következő generációk versenyképesek legyenek, de személyiségükben semmi kivetnivalót nem találok. Egészségileg is kifogástalanok.

 
 Remy a kiállításon kb. fél éves korában.
 Remy az új helyén, miután haza érkeztünk.
 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

 

2017 év legvégén, 2018 év elején szeretnék elkezdeni újra ezzel a színnel foglalkozni, de egyelőre csak saját berkeken belül. Ebben Pamacs, a lila színt hordozó kék bakom és talán a havanna színes törpém is részt fog venni. 

Szeretnék egy gyönyörű, apró, egészséges, típusos, lila Törpe rex bakot, vagy nőstényt. Tehát ez lesz a cél.