Sárgák

 

Sárga nőstények

 

Bársonybundás Ugri

 Bársonybundás Ugri (Nomád) / HSH Ugri Nomád
 

Nomád 2 éves elmúlt, amikor hozzánk költözött. Már születésekor is magamnak akartam, de sajnos nem kaphattam meg, majd később gazdát váltva és a fél országot beutazva, megérkezett hozzánk. Hálás köszönet Ámond Kittinek, aki oda adta és elhozta hozzánk, valamint Czinglér Ajnának, aki közbenjárt Kittinél az ügyünkben. Puszi csajok! ;) 

Nomád nagyon bájos, jóindulatú, ugyanakkor félős nyuszi is. Néha tud rosszalkodni, és kicsit válogatós a kajában, de alapvetően nyugodt és csendes viselkedésű.

Nomádból sajnos nehéz olyan utódokat "kicsikarni", akik tökéletesek lennének. Viszont akivel sikerrel járunk az mindig olyan gyönyörű, hogy ahhoz foghatót nem is sokat látni az országban. Nagyon várjuk, hogy végre szülessen tőle olyan lány, aki át tudja venni a helyét a tenyésztésben, mert bizony lassan Nomád is kiöregszik.

 

Narancs

 Narancs
 

Narancs Szlovákiából költözött hozzánk, és mivel ott orange volt a színmeghatározása, így ezért kapta ezt a borzasztó kreatív nevet :D 

Papír és tetoválás nélkül érkezett, de nem csináltunk belőle problémát, kapott egy egyedi azonosító számot, hogy a gyermekeinek már lehessen esélye a hivatalos papírokra. 

Narancs sajnos ideges természetű, és türelmetlen anya. Felneveli a gyerekeit, de sajnos hamar idegesíteni kezdik őt, és 4 hetes korukban már nem igazán tűri meg őket, úgyhogy tőle 6 hetesen azonnal elvesszük a piciket. Amúgy apró termetű és gyönyörű, szinte tökéletes Törpe rex nőstény.

 

Majszoló - Nyuszó Ópium alias Barack

 Majszoló - Nyuszó Ópium (Barack)
 

Barack Narancs első gyermeke. Azonnal bele szerettünk. Anyjához hasonlóan nagyon kis apró, rövidfülű teremtés. Színe sajnos fakóbb, mert fehérrel tűzdelt a bundája. Sokáig nagyon kedves, bújós nyuszika, viszont vemhesség és nevelés alatt harciasan viselkedik. Gondoskodó anya. Rögtön az első szülése után dajkásítottunk is hozzá, és bár először zavarta őt az "idegen mami" szaga, mégis elfogadta és becsülettel, gondosan felnevelte a kölyköket. 

 
 

Sárga bakok

 

Pedro

 Pedro
 

Pedro nem rég költözött hozzánk 2 évesen. Eddig házikedvencként élt. Egyébként Németországból importálták. Miután megszokta itt nálunk a helyét, kipróbáltuk mint fekező bakot, és rendben működik, kisnyuszik születtek tőle. Izgatottan várjuk, mivé cseperednek. Ettől a hosszú fülecskétől félünk picit, viszont Pedro színe nagyon szép, olyan amilyennek lennie kell. Természetében is nagyon kedves, közvetlen, barátkozós bak nyuszi. 

 
 

Majszoló - Nyuszó Mandarin

Majszoló - Nyuszó Mandarin
 

Nálunk született. Oly sok év vágyódás és hiába való próbálkozások után a sárga színű Törpe rexre, az én gyönyörű Málnám meglepett ezzel a kis hisztis fészeklakóval. Egyértelmű volt, hogy "ajándékba" kaptam. Legalábbis szeretem ezt hinni, ezért nem is volt kérdéses a maradása. És annak ellenére, hogy castor alomból pottyant ki, a színének sincs különösebb hibája egy pici kormosságot leszámítva. Szerencsére tehát jól sikerült nyúl lett. 

Mandarin természetében egy aktív, izgága nyuszi. Hisztizni és területet jelölni is elég jól tud, de emellett végtelenül kedves és jóindulatú nyúl. 

 
 

Majszoló - Nyuszó Talizmán alias Pufi

 Majszoló - Nyuszó Talizmán (Pufi)
 

Pufi Nomád és Cukor gyermeke. Az egy szem fia, akit eddig megtartottam tőle, és nem várt gyönyörűség lett belőle. Pufi 1,2 kg, tehát nagyon kis termetű. Számomra ő testesíti meg leginkább az itthon lévő nyulaim közül az eszményi Törpe rex bakot. Bíró is látta és megismertük a hibáit valamint az erősségeit is. De a hibái ellenére még mindig ő az egyik leggyönyörűbb, legmagasabb pontszámot elért nyulunk. Természetében sajnos kicsit félős nyúl, nagyon aktív, valamint félti és jelöli a területét, de semmi más baj nincsen vele. (Ezek sem okoznak problémát.) Ezt pedig bőven elnézzük neki a szépszégéért :) 

 

NÖVENDÉKEK

 Majszoló - Nyuszó Adomány
 

Adománnyal megkaptam az áhított vastagabb nyúlfület (de még mindig lehetne húsosabb). Nagyon szép nyúl, igazán büszke vagyok rá, de a végleges maradása még kérdéses. Novemberben szeretnénk elvinni kiállításra.

Adomány még nagyon fiatal, fél éves, de már most karakán baknyuszi. Az álla folyton csupa maszat a berendezés jelölgetésétől. :) Okos, kedves baknyúl. Igazán hálás vagyok azért, hogy a testvéreivel való kudarcom után legalább ő jól sikerült.

 
 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

Továbbra is a kisállítási minőségre törekszük.

További nőstényekkel bővítkeznénk, de egyelőre csak házon belül.