Castorok (vörös vadasok)

 

Kezdettől fogva kis létszámú castor állományt tartunk. 2017 év végén célul tűztük ki a vonal frissítését, típusbeli javítását és méret csökkentését, ezért a meglévő 2 nőstény és 2 bak mellé a lipcsei bundesschauról egy új német bakot hoztunk.

 

Castor nőstények

 

Bársonybundás Málna

 Bársonybundás Málna

Az első Törpe rexem, az alapító nőstényem. Már a nyugdíjas napjait tölti közöttünk.

Málna hobbi nyúlként érkezett hozzánk, de vele kezdődött a rexes szerelem.  Nem volt egyszerű vele az első években, de lassanként összecsiszolódtunk. Köszönöm Erdélyi Annának ezt a hiperaktív, makacs csodát, aki mellett sosem volt alkalom unatkozni, és minden napot megszínesít, amióta csak itt van velünk. Remélem, hogy még sok évig boldogít a "Málnaságával". Öregségére már egy visszafogott nyúl lett, de az akaratosságából még megtartott valamennyit, ha kajáról van szó :) 

 

Majszoló - Nyuszó Mandula

Majszoló - Nyuszó Mandula

Mandula itt született nálunk. Anyaként kicsit szeszélyes, nem olyan jó anyanyúl mint Málna. Volt már, hogy eldobott magától almot. Ami leginkább mellette szól, hogy nagyon bújós, simimániás nőstény. Látszik, hogy Cukor lánya, le se tagadhatná :) 

 
 

Majszoló - Nyuszó Jáva - in memorian 

 

Jáva Mandula és Mufurc kislánya. Apja vérvonalának egyetlen örököse. 

 
 
 
Majszoló - Nyuszó Arzenál
 
(szerk.)
 
Majszoló - Nyuszó Astra
 
(szerk.)
 
Majszoló - nyuszó Agapé 
 
(szerk.)
 
 
 

Castor bakok

 

Pitypang Vadóc alias Casanova Mufurc - in memorian :( 

 Casanova Mufurc

Eredeti nevén: Pitypang Vadóc 

Elképesztően apró, és nagyon mozgékony, aktív nyúl. A súlya mindössze 0,8 kg és 1,0 kg között szokott ingázni. Sajnos színhibás, ezért is szerepel a lapján a vadas szín. Eddig mindösszesen csupán néhány alkalommal volt apuka, inkább a házikedvencünk, mint tenyészállatunk. Nagy bánatunkra 2018. februárjában egy váratlanul és érthetetlenül jött felfúvódás következtében elvesztettük őt. :( 

 
 

Majszoló - Nyuszó Cukor

Majszoló - Nyuszó Cukor

Nálam született bak nyuszi. Cukor aktív, és nagyon aranyos kisnyuszi volt. Felnőtt korában igazi bújós egyéniséggé vált. Nagyon nyugodt és kedves nyúl.

 
 

Mogyoró

Tenyésztő: Monika és Sascha Hillmer

Mogyorót a 2017-es lipcsei bundes-kaninchenschau kiállításon választottam és vásároltam (vaktában) a 30 nekem tetsző castor Törpe rex bak közül. (Összesen egyébként kb. 60 bak volt kiállítva és nagyjából ugyanennyi nőstény.) Onnan költözött tehát haza hozzánk, és nagyon megszerettem. Lipcsei pontszáma: 95,5 pont. A budapesti kiállításon 95 pontot kapott.

 
 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

 

Egyelőre Mogyoróra hagyatkozunk.