Kék vadasok

 

A kék vadas színt kék szürkének, sőt "opál"-nak is nevezik. Bármelyikkel találkozunk is, ugyanazt jelenti. 

 

Jelenleg kevert színű almokban (krémet kékkel, illetve lilával keresztezve) születnek nálunk, és jelenleg 2 csodálatos kék vadas lánykánk van (Rézi és Élet). Szlovák vérvonalból egy kék szürke bak érkezett hozzánk.

 
 

Nőstények

 

Majszoló - Nyuszó Rézi

Majszoló - Nyuszó Rézi
 

Rézi az egyik nagy kedvencem. 

Nagyon szép és nagyon kis termetű nőstény. Nagy zabagép. Kedves, de kicsit félős. Egy kicsi színhibája van: a hasa alján és a combok belső felén nem megfelelő az aljszőrzet színe. Ezt ki kell javítani az utódokban. Egyébként mint a képen is látszik: szépen érvényesülnek rajta az aguti jegyek.

 
 

Majszoló - Nyuszó Egzotic és Élet

Majszoló - Nyuszó Egzotic (fehér zoknis kék csincsilla színű) és Élet (kék vadas színű) 6 hónapos növendékeink. Egzoticot (fehér zoknis kék csincsilla) a Párom választotta, emiatt maradt ő itt nálunk. Életnek Rézivel ellentétben megfelelő a hasi aljszőre is, ezért az színörökítében jobban bízunk. 2018 tavaszán vagy nyarán reményeink szerint anyukák lesznek.

 
 
Bak(ok)
 

Buci - már másik tenyészetben lakik!

 
új szlovák kék szürke bak
Buci nagyon lusta, passzív fedezőbak, még nem fedezett nekünk. Így jártunk vele sajnos. Amúgy tüneményes, nagyon aranyos nyúl.
 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

 
Lenyűgöz ez a szín. 2018-ban nagyon szerettem volna színtenyésztésben elkezdeni vele foglalkozni, de az élet másképp hozta, így egyelőre lemondtam a kék vadasról.