Kék vadasok

 

A kék vadas színt kék szürkének, sőt "opál"-nak is nevezik. Bármelyikkel találkozunk is, ugyanazt jelenti. 

 

A kék vadas színnel való foglalkozás még várat magára. Jelenleg csak kevert színű almokban (krémet kékkel, illetve lilával keresztezve) születnek nálunk, és jelenleg 2 csodálatos kék vadas lánykánk van (Rézi és Élet).

 
 

Majszoló - Nyuszó Rézi

Majszoló - NYuszó Rézi
 

Rézi nőstény, aki júliusban lett 1 éves. Sajnos még nem szült. Túlhúztam az időt a fedeztetésével, mivel nagyon kicsinek találtam (1 évesen volt 1,15 kg a súlya).  Ami miatt féltem megelletni, aztán már ő volt az, aki nem akart sem párt elfogadni, sem vemhesülni, úgyhogy jelenleg patt helyzetben vagyunk, mert közben már kezd túlkorosodni az első szüléshez.

Nagyon szép és nagyon kis termetű nőstény. Nagy zabagép. Kedves, de kicsit félős. Színhibája van: a hasa alján és a combok belső felén nem megfelelő az aljszőrzet színe. Egyébként mint a képen is látszik: szépen érvényesülnek rajta az aguti jegyek.

 
 

Növendékek

Majszoló - Nyuszó Egzotic (fehér zoknis kék csincsilla színű) és Élet (kék vadas színű) 6 hónapos növendékeink. Egzoticot (fehér zoknis kék csincsilla) a Párom választotta, emiatt maradt ő itt nálunk. Életnek Rézivel ellentétben megfelelő a hasi aljszőre is, ezért az színörökítében jobban bízunk. 2018 tavaszán reményeink szerint anyukák lesznek.