Kékek

 

Tenyészetünkben sokáig a legnagyobb számban képviseltették magukat.

A kék egy középszürke árnyalat. Az ideális a mélyen, telítetten színezett középszürke szín. Ez a kívánatos szín, és ezt nevezzük kéknek. (De léteznek kicsit halványabb kék árnyalatú nyuszik is.)

 

KÉK LÁNYOK

 
 Ibolya
 

Szlovák vérvonalú nőstény, de már Magyarországon, Hidasnémetiben született. A kék vérvonalam őse, alapító anyja. Területféltő. Csodálatosan szép, kiváló minőségű nyuszi, és ahogy a tenyésztője mondja: "tisztavérű" Törpe rex. Sajnos már nincs közöttünk. 

 
 
 Majszoló - Nyuszó Fantázia
 

Fantázia Ibolya és Remy lánya. Színe a lila apa miatt világosabb árnyalatú kék lett. A nőstények közül ő az egyik abszolút kedvencem.

Fantázia kedves, jóindulatú, közvetlen, okos, könnyen tanítható nőstény. Nagyon jó anya, "csak" megvan az a "rosz tulajdonsága", hogy szeret nekem sok babát szülni. :) Mindig 5-6 kisnyuszit rejt az alomba és becsülettel fel is neveli mindet. Alatta még sosem volt elhullás. Nincs egyetlen olyan tulajdonsága sem, ami miatt ne lehetne őt szeretni.

 
 
Majszoló - Nyuszó Jáde és Jázmin
 
Általában mindig együtt emlegetem őket, pedig nem sokban hasonlítanak egymásra azon kívül, hogy közösek a szüleik és hosszúra nyúlt a fülük.
 

Jáde alapvetően nyugodt, visszahúzódó, elvonulós, kedves természetű nyúl. Ugyanakkor kicsit félős is. Nagyon vastag szőrszálai vannak, színe mélykék. Jó anya. 

 

Jázmin izgága nyúl. Nagyon aktív, minden érdekli, játékos, kedves  természetű. Szeret rengeteget enni, és sajnos tokásodásra is hajlamosnak bizonyult. Szőre egészen finom szálú, és majdnem olyan dúsan tömött mint az anyjáé. Szintén nagyon jó anya. Színe világosabb kék árnylatban játszik, amit valószínűleg valahonnan távolabbról örökölhetett, mert a szüleinek telített kék színük van. 

 

KÉK BAKOK

 

Bársonybundás Nutella - Golyó

 Golyó (Bársonybundás Nutella)
 

Golyó szlovák vérvonalú bak, de már Magyarországon született Százhalombattán. Sajnos már nem lehet velünk. A Sziványhídon túl ugrándozik.

 
 
Majszoló - Nyuszó Kökény

 Kökény

Fantázia és Golyó fia. Tenyésznyúl lett volna, de mégis másképp döntöttem. Egy ideig házikedvencként élt velünk, majd 2017-ben új gazdit kerestem neki. 

 
 

Majszoló - Nyuszó Pamacs

 Majszoló - Nyuszó Pamacs
 

Pamacs Ibolya és Remy fia. Nagyon apró, nagyon szép, szinte tökéletes Törpe rex bakocska. Kicsit hirtelen természetű, de alapvetően jó nyúl. Nagyon aktív, nagyon bakos és igazi egyéniség. Kiállítási eredményt azért nem érhetett el, mert sajnos van fehér körme, ami nem kívánatos a versenyen. Úgyhogy az utódjainál erre kiemelten kell figyelnünk.

 
 

NÖVENDÉKEK

 Majszoló - Nyuszó Vénusz

Jáde és Pamacs rokontenyésztéséből született. Fél évesen még mindig nagyon kicsi (1,1 kg), és olyan feje van, hogy akár egy bak nyuszi is megirigyelhetné. A képen egyébként 8 hetes állapotában látható. Az anyja szőrzetét és mély, telített színét örökölte. Személyisége elképesztő. Ez a kicsi lány semmitől sem fél. Ilyen bátor nősténykét még sosem tapasztaltam. Minél nagyobb, annál jobban imádom. 7 hónaposan 2017 októberében a Lurdy kiállításon 95 pontot kapott a bírálaton :) Súlya: 1,2 kg.

 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

 
 

2017-ben kiállításra tenyésztettem. 2018-ban nem voltak velük komoly terveim, hiszen a lilára szerettem volna fókuszálni. 2019-ben azonban vissza szeretnék térni a kiállításra való tenyésztéséhez.