Kékek

 

Tenyészetünkben sokáig a legnagyobb számban képviseltették magukat. Mostanra azonban már eléggé hanyagolom a tenyésztését. Vannak a kéknek nagyobb szerelmesei is az országban. 

A kék egy középszürke árnyalat. Az ideális a mélyen, telítetten színezett középszürke szín. Ez a kívánatos szín, és ezt nevezzük kéknek. (De léteznek kicsit halványabb kék árnyalatú nyuszik is.)

 

KÉK LÁNYOK

Ibolya

 Ibolya
 

Szlovák vérvonalú nőstény, de már Magyarországon, Hidasnémetiben született. A kék vérvonalam őse, alapító anyja. Területféltő. Csodálatosan szép, kiváló minőségű nyuszi, és ahogy a tenyésztője mondja: "tisztavérű" Törpe rex. Sajnos már nincs közöttünk. 

 
 

Fantázia

 Majszoló - Nyuszó Fantázia
 

Fantázia Ibolya és Remy lánya. Színe a lila apa miatt világosabb árnyalatú kék lett. A nőstények közül ő az egyik abszolút kedvencem.

Fantázia kedves, jóindulatú, közvetlen, okos, könnyen tanítható nőstény. Nagyon jó anya, "csak" megvan az a "rosz tulajdonsága", hogy szeret nekem sok babát szülni. :) Mindig 5-6 kisnyuszit rejt az alomba és becsülettel fel is neveli mindet. Alatta még sosem volt elhullás. Nincs egyetlen olyan tulajdonsága sem, ami miatt ne lehetne őt szeretni.

 
 

Jáde és Jázmin

Majszoló - Nyuszó Jáde és Jázmin
 

Jáde alapvetően nyugodt, visszahúzódó, elvonulós, kedves természetű nyúl. Ugyanakkor kicsit félős is. Nagyon vastag szőrszálai vannak, ugyanakkor a szőrzete ritkább, színe mélykék. Jól nevelő anya. 

 

Jázmin izgága nyúl. Nagyon aktív, minden érdekli, játékos, kedves  természetű. Szeret rengeteget enni, és sajnos tokásodásra is hajlamosnak bizonyult. Szőre finomabb szálú, ugyanakkor nagyon dúsan tömött, akárcsak az anyjáé. Szintén nagyon jó anya. Színe világosabb kék árnylatban játszik.

 
 

Vénusz

 Majszoló - Nyuszó Vénusz
 

Vénusz a tenyészetünk jelenlegi legfiatalabb kék nősténye. Csaj létére nagyon bátor, közvetlen és érdeklődő személyiség. Egyszerűen imádnivaló! A sors fintora, hogy hely szűke miatt együtt kellett maradnia anyukájával, és a mai napig sem használtam mint tenyészállatot :( 

7 hónaposan 2017 októberében a Lurdy kiállításon 95 pontot kapott a bírálaton :) Súlya: 1,2 kg.

 
 

KÉK BAKOK

 

Bársonybundás Nutella - Golyó

 Golyó (Bársonybundás Nutella)
 

Golyó szlovák vérvonalú bak, de már Magyarországon született Százhalombattán. Sajnos már nem lehet velünk. A Sziványhídon túl ugrándozik.

 
 
Majszoló - Nyuszó Kökény

 Kökény

Fantázia és Golyó fia. Tenyésznyúl lett volna, de mégis másképp döntöttem. Egy ideig házikedvencként élt velünk, majd 2017-ben új gazdit kerestem neki. 

 
 

Majszoló - Nyuszó Pamacs

 Majszoló - Nyuszó Pamacs
 

Pamacs Ibolya és Remy fia. Nagyon apró, nagyon szép, szinte tökéletes Törpe rex bakocska. Kicsit hirtelen természetű, de alapvetően jó nyúl. Nagyon aktív, nagyon bakos és igazi egyéniség. Kiállítási eredményt azért nem érhetett el, mert sajnos van fehér körme, ami nem kívánatos a versenyen. Úgyhogy az utódjainál erre kiemelten kell figyelnünk.

 
 

 

 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

 
-