Sárgák

 

Több évbe telt, mire sikerült az első példányokat beszereznem, és elkezdenem a szín tenyésztését. 

A sárga most a "tanuló színem". Mivel nem minden állatunk színtenyésztett, valamint árnyalatban is nagy különbségek vannak a nálunk született és a vásárolt nyulak közt, így még nagyon hosszú, több éves munka, mire nagyjából egységesíteni tudom állományom színét (és típusát is).

Meglévő állományunkhoz 2017-ben 2 új német sárga bakot vásároltam, majd 2018-ban egy szlovák sárga bakot.

2018-ban a fő cél a szín javítása az új generációkban, de a lila és a kék vadas projektek egyelőre elterelik róla a figyelmemet.

 
 

Sárga nőstények

 

Magyar csajok: 

De szép is lett volna, ha találtam volna. Sok-sok keresgélés és várakozás eredményeképp egyetlen sárga magyar nyuszihoz jutottam hozzá. A magyar sárga Törpe rex populáció gyakorlatilag itt született újjá Kisapostagon. 

 

Bársonybundás Ugri Nomád

 Bársonybundás Ugri (Nomád) / HSH Ugri Nomád
 

Nomád 2 éves elmúlt, amikor hozzánk költözött. Már születésekor is magamnak akartam, de sajnos nem kaphattam meg. Majd később kétszer gazdát váltva és a fél országot beutazva, megérkezett hozzánk. Hálás köszönet Ámond Kittinek, aki oda adta és elhozta hozzánk, valamint Czinglér Ajnának, aki közbenjárt Kittinél az ügyünkben. Puszi csajok!

Nomád nagyon bájos, jóindulatú, ugyanakkor kicsit félős nyuszi is. Néha tud rosszalkodni, és némileg válogatós a kajában, de alapvetően nyugodt és csendes viselkedésű.

Nomádból sajnos nem olyan könnyű utódokat "kicsikarni". Viszont amikor sikerrel járunk, akkor az utód mindig olyan gyönyörű, hogy arra érdemes várni. Az elmúlt 2 évben leginkább csak fiaink születtek tőle, ezért nagyon várjuk azt is, hogy végre szülessen tőle olyan lány, aki át tudja venni a helyét a tenyésztésben, mert bizony lassan Nomád is kiöregszik.

 
 

Szlovák import lányok:

Narancs

 Narancs
 

Narancs Szlovákiából költözött hozzánk, és mivel ott orange volt a színmeghatározása, így ezért kapta ezt a borzasztó kreatív nevet :D 

Papír és tetoválás nélkül érkezett, de nem csináltunk belőle problémát, kapott egy egyedi azonosító számot, hogy a gyermekeinek már lehessen esélye a hivatalos papírokra. 

Narancs sajnos ideges természetű, és türelmetlen anya. Felneveli a gyerekeit, de sajnos hamar idegesíteni kezdik őt, és 4 hetes korukban már nem igazán tűri meg őket, úgyhogy tőle 6 hetesen mindenképp elvesszük a piciket, és megkezdődik a szelídítésük. Amúgy apró termetű, gyönyörű, aktív, temperamentumos, csajos és nagyon intelligens Törpe rex nőstény.

 
 

Szamóca

 jobb oldali nyuszi
 
Szlovák import nőstény. 2018 májusában költözött hozzánk,  ekkor volt 1 év körüli. Rendkívül szép nyuszi, bár egy kicsit nyugtalan természetű. Kis foglalkozással azonban kialakul majd a bizalom. 
 
 
 

A Majszoló - Nyuszó lányok: 

Majszoló - Nyuszó Ópium alias Barack

 

Barack Narancs és Vanília első gyermeke. Azonnal bele szerettünk. Anyjához hasonlóan nagyon kis apró, rövidfülű teremtés. Színe sajnos fakóbb, mert fehérrel tűzdelt a bundája. Sokáig nagyon kedves, bújós nyuszika, viszont vemhesség és nevelés alatt harciasan viselkedik. Gondoskodó anya. Rögtön az első szülése után dajkásítottunk is hozzá, és bár először zavarta őt az "idegen mami" szaga, mégis elfogadta és becsülettel, gondosan felnevelte a kölyköket. Tőle sem egyszerű utódot fogni, de kitartóan próbálkozunk.

 

 

Majszoló - Nyuszó Fincsi - Már másik tenyészetben él! 

Nagyon okos, intelligens nyuszi. Kiállítási eredménye: 94 pont. Narancs és Pedro lánya.
 
 

Majszoló - Nyuszó Fanta 

Kicsit félős, nagyon karakán, de okos nyuszi is egyben. Kiállítási eredménye: 92 pont. Narancs és Pedro lánya.
 
 

Majszoló - Nyuszó Gyöngy

Tartózkodó, félősebb természetű. Barack és Pufi lánya. Nem kiállítási minőségű. Egy próbára marad műhelynyúlnak.
 
 

Majszoló - Nyuszó Harmónia 

Kedves, jó idegzetű nyúl. Kiállítási eredménye: 94 pont. Nomád éd Mandarin lánya.
 
 
 

Sárga bakok

 

Német import srácok:

Pedro

 

Pedro 2017 nyarán költözött hozzánk 2 évesen. Eddig házikedvencként élt. Egyébként Németországból hozták az országba. Miután megszokta itt nálunk a helyét, kipróbáltuk mint fedező bakot, és rendben működik, kisnyuszik születtek tőle.  Pedro színe nagyon szép, olyan amilyennek lennie kell. Természetében is nagyon kedves, közvetlen, barátkozós bak nyuszi. Imádjuk!

 
 

Hermész

Német import sárga Törpe rex bak. 2017 decemberében a lipcsei kiállításról hoztam haza magammal. Hermészen látszik, hogy nagyon jól volt tartva, de nem igazán foglalkoztak vele. Nem szeret kézben lenni, és pózolni sem tanították meg. Viszont tüneményes. Pontszáma: 95,5 pont, melyet több kiállítás és szakvélemény is megerősített már. Sajnos nem érett apukává, lomha bak.

 
 

Szlovák import pasi:

Hercules

 bal oldali nyuszi
Hercules szlovák import sárga Törpe rex bak nyúl. Kissé méretes. Amúgy nagyon aranyos, érdeklődő. 2018 májusában költözött hozzánk a párjával, ekkor volt 1,5 - 2 év körüli. Róla tudjuk, hogy jól működik.

 

A Majszoló - Nyuszó fiúk:

Majszoló - Nyuszó Mandarin

Majszoló - Nyuszó Mandarin
 

Nálunk született. Oly sok év vágyódás és hiába való próbálkozások után a sárga színű Törpe rexre, az én gyönyörű Málnám meglepett ezzel a kis hisztis fészeklakóval. Egyértelmű volt, hogy "ajándékba" kaptam. Legalábbis szeretem ezt hinni, ezért nem is volt kérdéses a maradása. És annak ellenére, hogy castor alomból pottyant ki, a színének sincs különösebb hibája egy pici kormosságot leszámítva. Szerencsére tehát jól sikerült nyúl lett. 

Mandarin természetében egy aktív, izgága nyuszi. Hisztizni és területet jelölni is elég jól tud, de emellett végtelenül kedves és jóindulatú nyúl. 

 
 

Majszoló - Nyuszó Talizmán alias Pufi

 Majszoló - Nyuszó Talizmán (Pufi)
 

Pufi Nomád és Cukor gyermeke. Az egy szem fia, akit eddig megtartottam tőle, és nem várt gyönyörűség lett belőle. Pufi 1,2 kg, tehát nagyon kis termetű. Számomra ő testesíti meg leginkább az itthon lévő nyulaim közül az eszményi Törpe rex bakot. Bíró is látta és megismertük a hibáit valamint az erősségeit is. De a hibái ellenére még mindig ő az egyik leggyönyörűbb, legmagasabb pontszámot elért nyulunk. Természetében sajnos kicsit félős nyúl, nagyon aktív, valamint félti és jelöli a területét, de semmi más baj nincsen vele. (Ezek sem okoznak problémát.) Ezt pedig bőven elnézzük neki a szépszégéért. Jobb napjain nagyon tud bújni is.

 
 

Majszoló - Nyuszó Adomány

Narancs és Mandarin 2017 márciusi születésű kisfia. Kiállítási eredménye: 94,5 pont (nagyon jó minősítés). Bírálat: Peter Sipos, 2018. január 13. Székesfehérvár.

 
 

Majszoló - Nyuszó Futár

Futár Pedro és Narancs fia. Apjához hasonlóan kedves, jóindulatú bak nyuszi. Kicsit későn érő típus is. Tehát habitusában is a papára ütött. :) 2018 őszén tervezzük bíráltatni.

 
 

Majszoló - Nyuszó Haramia

Talizmán (Pufi) után a leglegem a sárga bakok közt. Gonosz, rendetlen, antiszociális kis tökmag a maga 90 dekájával, de elnézzük neki a cukiságáért és a szépségéért :) Imádott Nomádomnak és Mandarinnak a fiacskája.

 
 

 

 
 

TERVEK A JÖVŐRE NÉZVE

Továbbra is a kisállítási minőségre törekszük.