kék vadas és kék csin. törpe rexek                 lila vadas törpe rex

 

Kisnyulaink legkorábban 6-8 hetes korban kézhez szoktatva, szobatisztaságra előnevelve, átszoktató élelemcsomaggal, a tenyészetben kiállított származási lappal vagy hivatalos származási igazolással, vitaminnal itatva, élősködő ellen kezelve, esetenként oltva költözhetnek új otthonukba.

 

Születés -> Előjegyzés -> Foglalás -> Vásárlás és Költözés

 

Részletes infók lentebb!

 

 

castor és sárga törpe rexek                           fekete és castor törpe rexek

 

Lehet hívni telefonon, vagy megkeresni e-mailben, de

SMS-re NEM válaszolok. Köszönöm a megértést.

 

Kérek mindenkit, hogy vásárlás előtt készüljön fel törpenyúl tartásból, gondozásból és takarmányozásból!

Ehhez mi is segítséget nyújtunk, a legfontosabbakat átbeszéljük a költözéskor a gazdival, és utána is lehet kérdezni. De az a legjobb, ha már felkészülten érkezel, és csak ismételnünk kell.

A költöztetéshez mindenki hozzon magával kisállat hordazót, mert abban szállítható biztonságosan a nyuszi.

 
Ha elfelejted a hordozót, akkor kisebb nyulak elszállításához rendelkezésre áll vastag hullámpapír doboz, amit adni tudunk (300 Ft/db) a nyuszi mellé. Nagyobb nyuszi szállításához viszont már nem biztos, hogy találunk szállítóeszközt, így kérlek, mégse feledkezz el a hordozóról :) 
 

Gyors infók

 

Frissült a tartalma! 

Ez a jelenlegi működési rendszer, és ehhez tartjuk magunkat!

 

Előjegyzés: Előzetes érdeklődés, jelentkezés. Az almokból az előjegyzők választhatnak először az előjegyzés sorrendjében. Illetve attól függően, hogy kivel tudom hamarabb felvenni a kapcsolatot.

 

Ha nincs sem foglalásod, sem előjegyzésed, de szeretnél nyuszit és van legalább a 6-8 hetes kort betöltött szabad státuszú nyuszi, akkor azonnal eljöhetsz érte, és a tiéd lesz.

 

Foglalás: 4 000 Ft foglaló fizetésével a nyuszi státusza foglalt lesz. Így biztosan azé a nyuszi, aki a foglalót fizette. A foglaló érkezésére 3 napot várunk. Ha nem érkezik meg, akkor másnak adjuk a nyuszit. (Enyhítő körülmények felmerülhetnek.) Ha foglalás után lépsz vissza a nyuszivásárlástól, akkor a foglaló nálunk marad, tehát elbukod. Miután a nyuszi betöltötte a választási kort, kérlek minél előbb gyere érte. Ha két héten belül nem érkezel meg, akkor a szándékodat komolytalannak tekinthetem, és oda adhatom másnak a nyuszit, Te pedig elbukod a foglalót.

 

Vásárlás: A fizetés történhet készpénzzel, vagy bankszámlára átutalva/befizetve.

 

Előfizetés: Ki lehet előre fizetni a nyuszi árát. De ez sem jogosítja fel a Gazdit arra, hogy hetekig, hónapokig tartsuk neki a már elvihető korú nyuszit. Itt három hétben húzom meg a határt. Ha a gazdi időközben mégis elállna a várárlástól, akkor elküdjük neki a nyugtát vagy számlát, de pénzt nem adunk vissza. 

 

Költözés: A nyuszit a tenyészetben veszi át az új gazdi, aki hozza magával a biztonságos szállításra alkalmas kisállat hordozót. Átadjuk a dokumentumokat és az élelemcsomagot. Beszélgetünk, illetve, ha van papírmunka (szerződés, számla), akkor azt is elintézzük. Kb. 15-30 percet szoktak itt tölteni a gazdik.

 

Várólista: Mi a teendő akkor, ha konkrét elképzeléssel jössz hozzám, de azonnal nem tudok nyuszit adni? Ebben az esetben ha nem gond, hogy várnod kell, akkor várólistára kerülsz. A várólistás előjegyzést 3 havonta meg kell újíttatni (amennyiben még nem kaptál nyuszit).

 

Online választás: A honlapon fotóról lehet kiválasztani a megvásárolni kívánt kisnyuszit. Illetve további képeket lehet kérni e-mailben. Ezt a kérést 1 héten belül teljesítjük.

 

Személyes látogatás és választás: Van rá lehetőség, hogy személyesen is megtekintsd a kiszemelt (kis)nyuszit. Ezt mindenképp biztosítjuk neked, de kérlek értsd meg, ha éppen nem tudunk beengedni a nyúlházba, vagy nem engedjük dögönyözni őket. Az ellő és szoptató anyák sokkal érzékenyebbek a látogatók okozta stresszre, valamint a fertőzésekre, így a leggyakrabban a (kis)nyuszikat kihozzuk a többi nyúl közül a bemutató karámba, és ott lehet megtekinteni, valamint választani közülük.

 

Vásárlási szerződés:  A vásárlási szerződés csak az arra megjelölt nyulaknál, avagy almoknál kötelező jellegű, egyébként nem kötünk a Gazdikkal szerződést. 

 

A részletes működési eljárásunkat lentebb olvashatod.

 

A részletesben még nincsenek benne a változtatások!

Vásárlási infó

Előjegyzés

 

Lehetőség van előre jelezni, hogy a gazdi milyen színű, nemű kisnyuszit szeretne, és milyen célra. Így előre tudok kalkulálni az igényeknek megfelelően. A szándékot lehet jelezni telefonon vagy e-mail-ben.

 
 • A leendő gazdi előjegyzéssel élhet a születendő vagy a már megszületett kisnyuszi(k)ra. 

 • 6 hetes vagy idősebb nyuszi is előjegyzés alá vonható. Ebben az esetben 3 napot várunk a foglaló megérkezéséig. Ha nem érkezik foglaló, akkor a kisnyuszi ismét gazdit keresővé válik. Illetve ha 3 napon belül megoldható, hogy a kisnyusziért jöjjenek, akkor eltekintünk a foglaló kérésétől. Amennyiben foglaló nélkül 3 napon belül nem érnek ide a nyusziért, úgy a nyuszi ismét gazdit keresővé válik. 

 • Az előjegyzés szólhat egy vagy több nyuszira

 • Az igényekről listát vezetek, és a kicsi érkezésekor a tenyészet értesíti a gazdijelöltet. 

 • Az előjegyzések a beérkezés időrendjében nézem, tehát aki előbb jelezte a szándékát nyuszira, ő fog hamarabb kisnyuszihoz jutni.

 • A gazdi vissza léphet vásárlási szándékától, vagy átadhatja az elsőbbséget más előjegyzőnek.

 • A tenyészetnek minden esetben megvan a joga az első választáshoz: a tenyésztő tovább tartási szándékkal bent foghatja a tenyészetben a számára értékesnek tűnő nyuszit. 

 • Az előjegyzés akkor érvényes, ha üzenetben leírják, vagy szóban kimondják, hogy elő akarnak jegyeztetni. Az érdeklődés és az, hogy "ilyet-olyat keresek" vagy "ilyet akar a család" önmagában még nem jelent előjegyzést.

 • Ha a tenyésztő komolytalannak ítéli meg az előjegyző vásárlási szándékát, akkor törölheti az előjegyzést.

A gazdijelöltektől annyit kérnék, hogyha meggondolták magukat, akkor azt jelezzék a tenyészet felé, így törölni tudom az előjegyzést és a hátrébb várakozók előrébb sorolódnak. Köszönöm!

 

Az előjegyzések 3 hónap alatt elévülnek, így ha még mindig aktuális a szándék, akkor azt kérjük frissíteni!

 

Foglalás

A foglalás az előjegyzést követi.

 

 

FOGLALÓ NÉLKÜL A TOVÁBBIAKBAN SENKINEK NEM TARTOK FENN NYUSZIT (se kicsit, se nagyot; se gazdijelöltnek, se tenyésztőnek)! KÖSZÖNÖM A MEGÉRTÉST!

 

Azok, akik személyesen szeretnének választani a már elvihető kisnyuszik közül, ők a szabad státuszú (tehát amelyekre se foglalás, se előjegyzés nincs) nyuszik közül választhatnak!

 
 • A nyuszik foglalója fix 4 000 Ft, melyet az e-mailben megbeszélt bankszámla számra kérünk utalni.

 • (Vagy cím kérése esetén rózsaszín csekken Postán feladva is elküldhető.) 

 • Avagy a tenyészet látogatása alkalmával személyesen kifizethető a kiválasztott kisnyúlra.

 

Miért szükséges a foglalás?

Mert így biztosan mindenki azt a nyuszit kapja, amit kinézett magának az alomból!

 

   A foglalásra két hetes kortól van lehetőség. Az előjegyzőknek 3 napja van végleges döntést hozni és elküldeni a foglalót. (Ha valami ezt akadályozza, akkor azt megbeszéljük.) Amennyiben ez nem történik meg, úgy a kisnyuszi ismét gazdit keresővé válik. 

 
 • A foglaló visszafizetésre kerül, ha a nyuszival történne valami olyasmi, ami miatt a gazdi nem tudná haza vinni. 

 
 • Ha a gazdi foglalót fizetett, de nem jelentkezik a nyusziért, akkor a foglalót nem fizetjük vissza.

 

A lefoglalt kisnyuszit a választási kor után (6-7-8 hetes kor) 1, max. 2 hétig tartjuk magunknál a gazdinak. Ha ezidő alatt nem jelentkezik vagy nem ér ide a nyusziért, akkor a kisnyuszi ismét eladóvá válik.

 

Az előjegyzés nem, a foglaló viszont kötelezettséggel jár!

 

 

Vásárlás

 

A kisnyuszikból befolyó összeget a nyuszik felszerelésébe és takarmányozásába forgatjuk vissza, tehát minden nyuszivásárlónk a támogatónk. Támogatnak bennünket a fennmaradásban és akár a bővítkezésben is. 

Szívből köszönöm nektek/ Önöknek a támogatást, és hogy a nyulacskáim szerető gazdira találtak!

 

 

Fizetési módok:

- készpénzes fizetés a helyszínen egy összegben:

Amikor a gazdik a kisnyusziért jönnek, a kisnyuszi vételárának teljes összegét hozzák magukkal, és arra kérem Önöket/ kérlek Titeket, ne túl nagy pénzzel akarjanak/akarjatok fizetni, mert nem biztos, hogy vissza tudok adni, lévén a tenyésztő nem kereskedő!

- bankszámlára történő fizetéssel:

Előzetes egyeztetés és megbeszélés alapján kérhető ez a fizetési mód is. A kapcsolatfelvételt és a megegyezést követően privát üzenetben küldöm a bankszámla számomat, amelyre be lehet fizetni a teljes vételárat, vagy a foglalóból visszamaradt összeget min. 1 munkanappal azelőtt, hogy a gazdi a nyusziért jön.

- banki átutalással:

Előzetes egyeztetés és megbeszélés alapján kérhető ez a fizetési mód is. A kapcsolatfelvételt és a megegyezést követően privát üzenetben küldöm a bankszámla számomat, amelyre át lehet utalni a teljes vételárat, vagy a foglalóból fennmaradó összeget. Az átutalást célszerű min. 3 munkanappal előbb elindítani, mint amelyen a nyusziért a gazdi érkezik. A vételárnak tehát előre meg kell érkeznie.

- postán küldve a vételárat:

Címünkre postai úton is elküldhető mind a foglaló, mind pedig a teljes vételár.

 

A visszafizetésről:

Szeretném, ha mindenki, aki nyuszit vásárol, komolyan is gondolná, mert nyuszit nem vásárolok vissza. Amely nyuszikra szükségem van, őket a tenyészetben fogom. Ha netán valamilyen tragédia folytán szükségem van a vérvonalba tartozó egyedre, akkor felveszem a gazdival a kapcsolatot, és meglátom, hogy mire jutunk.

 

Természetesen, ha még nálam történne valami a már előre kifizetett nyuszival, úgy a vételárat visszafizetem.

 

Valamint, ha etikailag indokolt a nyúl vételárának visszafizetése, akkor megteszem. Mit értek ez alatt? Ha fél éves vagy annál fiatalabb tenyésztésre kért nyúlról bizonyítottan kiderül, hogy génhibás lett. Egyéb esetben nem vagyok köteles pénzt vissza adni. 

(Ilyen esetben a nyúl személyes visszahozásával, annak átvizsgálása után, vagy az állatorvosi igazolás átnézését követően vagyok hajlandó vissza adni a vételárat. Látatlanban, bizonyíték hiányában senki kérésére sem utalok vissza pénzt ilyen indokra hivatkozva.)

 

Nem nyúlgyár!

A Majszoló-Nyuszó Nyúltenyészet minőségi hobbi tenyészetként működik, és nem nyúlgyár!

 
Módosítás: 2017. februárjától hivatalosan regisztrált tenyésztő vagyok!
 

Ez azt jelenti, hogy (még) nem vagyunk hivatalosan bejegyzett tenyészet, mégis mély elhivatottsággal viszonyolunk a Törpe rexhez, és számos hivatásos és hobbi tenyésztő barátunk van, aki elismer bennünket és segíti munkánkat. Az elismerés oka pedig a nyuszik iránti szeretetünk, odaadó gondoskodásunk, alapelveinkhez való ragaszkodás, és céljaink követése.

 

2017 februárjától hivatalosan regisztrált tenyésztő vagyok, de továbbra is hobbi keretek közt tenyésztek. Tehát folytatjuk az eddigi gyakorlatokat azzal a különbséggel, hogy a kék, a lila, a castor és sárga/narancs állományból kiállításra is tenyésztünk.

 

A tenyészet nem keverendő össze a szaporítók felelőtlen munkájával, akik sokkal  inkább a mennyiséget nézik és nem a minőséget. A szaporítók számára a nyúl csak eszköz a pénzszerzéshez, az én tenyészetemben a nyuszi a társunk. Együtt valósítjuk meg a célokat, együtt "örülünk", mert a gazdinak boldogság látni, ha egy nyuszi boldog és nyuszitáncot jár. Az anyákkal együtt vigyázzuk és óvjuk a megszületett kicsiket. Ha pedig valamelyik nyuszi beteg, vagy kisnyuszit veszítünk el, akkor a gazdi is szenved... 

 

Tenyészetemben bevett szokás az is, hogy általában minden nőstény fél évet pihen mielőtt újabb nyúlfiókákat szülne. Indokolt esetben szoktunk hamarabb is pároztatni. Nálunk ez úgy működik, hogyha születés után elpusztul az anya alatt az alom, és fontos, hogy kisnyuszik legyenek, akkor 1 hónap múlva újra fedeztetjük. Ha pedig rendben felneveli az almot, akkor leghamarabb 8 héttel az ellés után fedeztetjük újra. (Természetesen addigra leválasztjuk mellőle a kisnyuszijait, vagy szerencsés esetben már gazdihoz is kerültek.) Azonban gyakran fél évet is várunk az újabb vemhesítésig, mert nem célunk kihasználni az anyákat. Évi egy ellés pedig mindenképpen szükséges, hogy elkerüljük a túlzott álvemhesülést.

 

Tenyészetünk csak jól megfontolt indokkal alkalmaz nagyon szoros rokontenyésztést. Ezeket nem titkoljuk el, a származási lapokon fel van tüntetve a családfa. Egyébként hacsak tehetjük, igyekszünk olyan párokat alkotni a fedeztetések során, akik távolabbi rokonságban állnak egymástól, ill. idegenek egymásnak.

 

Osztályozás a nyulak keresztezésénél:
- nagyon szoros rokontenyésztés (szülő-ivadék, féltestvér, nagyszülő-unoka párosítás)
- szoros rokontenyésztés (unokatestvér, nagybácsi-unokahúg párosítások)
- enyhe rokontenyésztés, ami távolabbi rokonok párosítását jelenti. Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy egy nyúlcsaládon vagy egy vonalon belül párosítjuk a nagyon távoli rokonokat. (Ezt nevezhetjük belső tenyésztésnek is, hiszen nincs idegen nyúl a családban, de ez nem egyenlő a pejoratív értelmű beltenyésztés fogalmával.)
- idegen nyulak keresztezése, amikor két nyúl közt nincs rokonsági kapcsolat, vagy az olyan távoli, hogy a párosítás szempontjából már nem mérvadó.
A vérvonalakat szintén számon tartjuk. A tenyésztésnek és azon is belül a rokontenyésztésnek számos formája és módszere van, de ezekről a szakmai fogásokról most nem szólunk.
Nálunk a vérvonalak számontartását úgy végezzük, hogy az anyáknak a lányait, a bakoknak a fiait követve figyeljük a vérvonalakat. Az anyáktól a nevelő képesség megőrzését és a nőstényekre vonatkozó előnyös tulajdonságok örökítését, a bakoktól mind küllemi, idegrendszeri és a viselkedésbeli előnyös tulajdonságok örökítését várjuk.

Árak - Mennyibe kerül a nyuszi?

 

 

Áraink 2020. 01. 01-jétől

Általános tájékoztató az árakról

 

A változtatás jogát fenntartom!

Az eltéréseket jelezzük. 

Az ár az oltást nem tartalmazza! 

Az oltás ezen felül kérhető (+3.000 Ft)

 

 

Egyszínű nyulak:

fehér / albínó 5 000 Ft 

fekete 6 000 Ft

csokoládé 10 000 Ft

kék 12 000 Ft

lila 12 000 Ft

 

Agouti színű nyulak:

castor 12 000 Ft

sárga  12 000 Ft

krém 12 000 Ft

kék vadas   10 000 Ft

csincsilla  12 000 Ft

 

 

KIÁLLÍTÁSON BÍRÁLT NYULAK ÁRA:

VÁLTOZÓ!

 
 

Házikedvencnek kért nyuszit a későbbiekben tovább szaporítani tilos!

Várólista

Várólistára kerülnek azok a gazdik, akik előjegyzési szándékkal felkeresik a tenyészetet, de nem tudunk nekik azonnal a kívánt kisnyuszival szolgálni.

Ennek oka lehet:

- még nem született olyan kisnyuszi, amire igény van (pl. lila bakot keres valaki, de nem születik meg az alom, vagy sikeresen megszületik, ugyanakkor minden nyuszi lány nemű az adott alomban);

- túljelentkezés. (Az érkezett előjegyzések sorrendjében keressük fel a gazdijelölteket.)

 
 

A várólistára az kerül fel, aki jelzi a tenyésztőnek, hogy tud várni a kisnyuszira!

Vásárlási szerződés

 

Mi az a vásárlási szerződés?

 

Vásárlási szerződés: A nyúl átadás - átvételéről szóló dokumentum. Benne foglaltatnak a nyúl érdekeit, fizikai és érzelmi biztonságát védő kötelességek, valamint az Eladó mint tenyésztő és a Vevő mint új tulajdonos egymás iránti kötelezettségei.

 

 

 

VÁSÁRLÁSI SZERZŐDÉS TARTALMA

 

Vásárlási szerződést nem minden alomra, egyedre kötünk!

A szerződés többnyire a regisztrált egyedeket érinti, ill. a sárga nyulakat minden esetben.

 

Alább leírtak annyiban értendők kötelezettségként, amennyiben egy állatot szeretni és tisztelni szükséges.

 

Ezek a dolgok nálunk önmagától értetődőek, reméljük, hogy a leendő Gazdik számára sem nyújt semmi "betarthatatlant".
 

 

A szerződést azért hoztuk létre, hogy elsősorban a nyúl érdekeit védje. Továbbá magában foglalja az Eladó mint tenyésztő és a Vevő mint új gazda/ tulajdonos kötelességeit. Tehát mindhárom felet védi.

 

 

A szerződés megkötésekor szükség van a személyes adatokra!

Ezért a nyuszi költöztetésekor mindenki hozza magával a személyi igazolványát és lakcímkártyáját. Köszönjük!
 
 

Mit tartalmaz a szerződés?*

* Nem az eredeti szöveg, hanem annak tartalmi kivonata!
 

Eladó mint Tenyésztő részéről:

 

1. A tenyésztő kötelezi magát arra, hogy legjobb tudása szerint gondozza, neveli, a lehetőségekhez mérten a legjobb módon tartja és takarmányozza, és a lehető legjobb egészségi állapotban adja át a nyulat az új gazdájának.

 

 

2. A tenyésztő tanácsadással szolgál azoknak a Gazdiknak a kérdéseire, akik tőle vásároltak nyulat.  

 

 

3. A Tenyésztő a szerződésben meghatározott ideig garanciát vállal a nyúl egészségi állapotára. 

 

 
 

A Vevő mint új Tulajdonos (új Gazda) kötelezettségei:

 

1.A Vevőnek kötelessége jól gondoskodni a vásárolt nyúlról. Köteles biztosítani a nyúlnak a megfelelő tartási, gondozási és takarmányozási feltételeket!

Köteles a védőoltásokat rendszeresen beadatni, és szükség esetén állatorvoshoz vinni a nyulat.

 

2. Ha valaki úgy dönt, hogy valamilyen okból meg kíván válni a tőlünk vásárolt nyuszijától/ nyuszijaitól, akkor első dolga legyen a Tenyésztőt megkérdezni a nyúl/nyulak visszafogadásáról

 

Ha a nyúl bizonyítottan egészséges, és van szabad helyünk, akkor vissza fogadjuk. Ha nincs szabad ketrec, ahol el tudnánk helyezni, akkor segítünk az új gazda keresésében.

Visszafogadáskor a nyúl Tenyésztőhöz való szállítása a Vevő feladata.

 

3. A tenyésztésre kért nyulak esetében ugyanígy elvárjuk a Tulajdonostól, hogy ha meg akar válni tenyészállatától, akkor először minket kérdezzen meg, szükségünk van-e a nyúlra. Ha lemondunk a nyusziról, akkor is szeretnénk tudni, hogy hova, kihez kerül!

A tenyésztésre vitt nyúl levágása vagy bármi más módon történő elpusztítása tilos, amennyiben annak egészségi állapota nem indokolja ezt a lépést! Ha a nyúl spontán elhalálozott arról is szeretnénk tudni.

A tenyésztésből kiöregedett nyulat a Tulajdonosa köteles humánus elbánásban részesíteni, ami azt jelenti, hogy vagy örökbe adja házikedvencként egy arra megfelelő személynek, vagy a nyúl életének végéig jólétben magánál tartja magánál a Tulajdonos.

 

4. Házikedvencnek vásárolt nyulat tovább szaporítani tilos! A tiltás megszegége jogi következményeket, és kártérítés fizetését vonja maga után!

 

5. A házikedvencnek vett nyúl ivartalanítása (egészségügyi szempontból fokozottan) ajánlott. 

Ha a szerződésben kötelezettségként szerepel adott nyúl ivartalanítása, úgy a Gazda köteles ivartalaníttatni a nyulat a megszabott határidőn belül. 

 

 

A teljes szerződést a helyszínen személyesen olvashatják át!

Látogatás a tenyészetben

Van rá mód, hogy a gazdi személyesen megtekintse a megvásárolni kívánt (kis)nyulat. Ezt egy látogatás alkalmával megteheti.

 

Ugyanakkor:

 

A látogatásokat a nyulakra való tekintettel "higiéniai okok" miatt korlátozhatjuk különösen az ellések és laktáció (szoptatás) idején. Magyarul nem feltétlen engedjük be a nyúlházba a látogatót, inkább kihozzuk a teraszra vagy behozzuk a lakásba a kisnyuszit/ kisnyuszikat (vagy  felnőtt nyuszit) megmutatni. 

 

Kézfertőtlenítő használatát is kérjük. Ezt mi biztosítjuk a látogatóknak.

 

Adatvédelem

SZERKESZTÉS ALATT!

 

Adatkezelés és adatfeldogozás
Bár tenyészetünk nem vállalkozásként működik, mégis létezik ez a "cégszerű" honlap, és mint (adószámmal rendelkező) magánszemély kötök szerződéseket más magánszemélyekkel, esetleg egyéni vállkozókkal, cégekkel. Ezekhez személyes adatokat kérünk, így úgy gondoltam, hogy fontos elkészíteni egy tájékoztatót arról, hogy milyen adatokat, hol, hogyan tárolunk, ki fér hozzá, mikor törlődnek és a többi. 
Bár ránk nézve nem kötelező, de igyekeztem összeállítani egy olyan tájékoztatót, ami a GDPR rendelet kitételeinek nagyjából megfelel. 
 
SZERZŐDÉSKÖTÉS
 
Milyen adatokat gyűjtünk, tárolunk és dolgozunk fel a szerződések kötésével?
A természetes személy személyes adatait (név, születési hely, idő, anyja neve, személyi igazolvány száma), és a lakcímét.
Elérhetőségeit: e-mail cím és telefonszám.
Esetleg: adószám, bankszámla-szám. 
 
 
Adatkezelés
Adatgyűjtés és -tárolás:
Az adatkezelés célja: szerződés megkötése. A szerződő felek elérhetőségeinek kölcsönös ismerete. A kötelezettségek betartása.
Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása. - Hozzájárulási nyilatkozat formájában.
Az adatkezelésre jogosult személy: a tenyészet vezetője és tulajdonosa (konkrétan és kizárólag egyetlen személy: Farkas Cintia)
Az adatkezelés időtartama: a szerződés megkötésének időpontjától a törlésig terjedő időszak.
Az adatok törlésének időpontja: az adatkezelés céljának megszűnése. (pl. elévülés - pl. 10 év elteltével már feltételezzük, hogy nem él a nyuszi, és ezért törlésre kerülnek a Vevő adatai)
Az érintett személy írásban kérheti adatainak törlését. (Pl. elpusztult a nyúl, ezt az adatkezelésben érintett természetes személy bejelenti, és inokként felhozza, hogy nem is szeretne a továbbiakban tőlünk nyulat, és ezért kéri az adatainak törlését.)
 
Adattárolás
Az adattárolás célja: a természetes személyekkel való kapcsolatfelvétel. A szerződésben foglaltak szükség szerinti érvényesítése.
Az adattárolás időtartama: elévülésig. Ami a nyulak élettartamából adódóan 10 éves időtartam.
 
Adatfeldolgozás
Az adatfeldolgozásra jogosult személy: a tenyészet vezetője (Farkas Cintia).
Mihez használhatjuk? - Statisztikai adatok szűrésére (pl. melyik településről jönnek leggyakrabban a Vevők). 
Információgyűjtés és adatfeldolgozás körébe tartozik továbbá, amikor információt kérünk arról, hol talált rá a Vevő a kiszemelt kisnyúlra (honlap, Facebook oldal, újsághirdetés vagy online hirdetés)? Ebből szintén statisztikai adatot szűrünk.
 
 
HONLAP
A Webnode mint szolgáltató adatvédelmi szabályzata az irányadó. Mi tőlük konkrét adatokat nem kapunk sem kezelésre sem feldolgozásra. Ezt a Webnode végzi. Mi a szolgáltatásuk keretében egy 30 napra kiterjedő statisztikát látunk a honlap látogatottságáról, de ez semmilyen adatot (IP cím, stb.) NEM tartalmaz, tehát nincs hozzáférésünk bárki gépének bármilyen adatáról.
A honlapra a (kis)nyuszikat vásárlók neve rövidítve kerül fel (pl. F. Cintia). Valamint a település neve (pl. Kisapostag), ahová a nyuszi költözik.
Ezzel kapcsolatban a Vevő kérheti, hogy nevének csak monogrammját tegyük közzé (pl. F. C.), avagy joga van azt is kérni, hogy a nevét egyáltalán ne tüntessük fel, ahogy a településre vonatkozó információt is kérheti elhagyatni. 

 

 


Tételek: 1 - 9 ból 9

Frissítve:

 

2019. 12. 04.