Színes törpék

 

Tenyészetünk a 2017-es év elejétől nem foglalkozik havanna színes törpék tenyésztésével.

Jelenleg csak egy csokibarna bakunk van, Barnus, menyasszony nélkül, így most ő is csupán a házikedvencünk.

 

Havanna színes törpe tenyészpár: Liza és Barnus.
2015. márciusában kerültek hozzám, ekkor kb. fél évesek voltak. Liza sebtében, az érkezésük után egy hónappal kisnyuszikkal ajándékozott meg. Ötből az egyik peanult volt, a többieket ügyesen felnevelte. A négy kicsi nagyon szép lett (3 fiúcska és 1 kislány).
 
Nem célom komolyabban foglalkozni a fajtával. Sok rajongója van az országban. Évi egy-két alom születése kettőjüktől bőven kielégíti a családom színes törpék iránti rajongását. :) Igaz, ami igaz: valóban nagyon édesek, könnyű beléjük szeretni, de bővíteni nem fogjuk a a számukat.
 
 
Visszakerült hozzánk Gesztenye, új nevén Happy, aki Liza és Barnus első kislánya. A télen velünk élt szobanyusziként.
Happy azóta már elköltözött tőlünk, most egy másik tenyészetben lakik Szeged mellett,  Á. Kittinél.

Tervek a jövőre nézve

 

2017 őszétől szeretnénk vörös színes törpe nyuszikák tenyésztésével foglalkozni.

Szeretnénk ha tenyészállataink vagy kiállításon bíráltak lennének, vagy olyan szülők gyermekei lennének, akiket már látott testközelből bíró. Így nem sietünk a beszerzésükkel, de vágyni vágyunk rájuk, úgyhogy reméljük, hogy sikerülni fog egy tenyészpár vásárlása.

Ráadásul ragaszkodom egy adott tenyésztőhöz, akitől tudom, hogy csakis tökéletes nyulakat kaphatok. Így jelenleg várakoztatva vagyunk, de nem bánjuk :)

 

További terveink a színes törpével, hogy szeretnénk a havanna mellett kék és lila tenyésznyuszkókat is a tél vagy a jövő tavasz folyamán.

Azt hiszem kezdünk beléjük szeretni :)